Preskočiť na obsah
Domovská stránka » Blog: Kvalitné batérie pre iRobot Roomba

Blog: Kvalitné batérie pre iRobot Roomba

Akku iRobot Roomba 680 4000mAh OT5 C 21 5

iRobot Roomba je populárna značka robotických vysávačov, ktoré sú určené na automatické čistenie podláh. Tieto vysávače sú napájané nabíjateľnými batériami, ktoré im umožňujú fungovať bez potreby napájacieho kábla. V tomto článku sa bližšie pozrieme na batérie iRobot Roomba a funkcie, vďaka ktorým sú také dôležité pre výkon týchto čistiacich robotov.

Batérie iRobot Roomba sa dodávajú v rôznych veľkostiach a typoch v závislosti od modelu vysávača Roomba. Najbežnejšie používané typy batérií sú lítium-iónové (Li-ion) a nikel-metalhydridové (NiMH) batérie. Lítium-iónové batérie sa považujú za najnovšiu technológiu a je známe, že majú dlhší životný cyklus, vyššiu hustotu výkonu a rýchlejšie nabíjacie časy v porovnaní s nikel-metalhydridovými batériami.

Batérie iRobot Roomba sa tiež dodávajú v rôznych kapacitách, ktoré určujú, ako dlho dokážu napájať vysávač. Kapacita batérie sa meria v miliampérhodinách (mAh) a čím vyššia je mAh, tým dlhšia je výdrž batérie. Napríklad iRobot Roomba 690 používa Li-ion batériu s kapacitou 1800mAh, zatiaľ čo iRobot Roomba 980 používa Li-ion batériu s kapacitou 3300mAh.

Jednou z najvýznamnejších vlastností batérií iRobot Roomba je ich doba nabíjania. Doba nabíjania batérií sa môže líšiť v závislosti od typu a kapacity batérie. Napríklad iRobot Roomba 690 trvá približne 2-3 hodiny, kým sa úplne nabije batéria, zatiaľ čo iRobot Roomba 980 trvá približne 2 hodiny a 30 minút.

Dôležité je zvážiť aj životnosť batérie iRobot Roomba. Životnosť batérie závisí od viacerých faktorov, ako je frekvencia používania, zvyky nabíjania a prevádzkové podmienky. Batérie iRobot Roomba môžu v priemere vydržať približne 2 až 3 roky, po ktorých bude možno potrebné ich vymeniť.

Je dôležité poznamenať, že batérie iRobot Roomba vyžadujú správnu údržbu, aby sa zabezpečil optimálny výkon a dlhá životnosť. Niektoré tipy na údržbu batérie zahŕňajú skladovanie robota Roomba na chladnom a suchom mieste, vyhýbanie sa nadmernému alebo nedostatočnému nabitiu batérie a udržiavanie kontaktov batérie čisté a bez nečistôt a nečistôt.

Na záver, batérie iRobot Roomba sú kritickou súčasťou robotických vysávačov Roomba. Batérie sa dodávajú v rôznych veľkostiach, typoch a kapacitách, s rôznou dobou nabíjania a životnosťou. Správna údržba batérie je nevyhnutná pre zabezpečenie optimálneho výkonu a dlhej životnosti vysávača Roomba. Ak si vyberiete správnu batériu a budete sa o ňu správne starať, môžu si majitelia Roomba užiť čistú domácnosť bez zbytočného ručného vysávania.

V našej ponuke máme batérie pre rôzne iRobot Roomba modely.